‘Advocaat tipte over bedreiging officier’

Een advocaat heeft de Bredase officier van justitie Lucas van Delft getipt over plannen in de Tilburgse onderwereld om hem te liquideren, zo schrijft het Brabants Dagblad. De advocaat wil per se niet dat de geschorste officier zijn naam bekend maakt aan politie of Openbaar Ministerie.

Met klem

De advocaat is bang dat zijn naam op straat komt te liggen en dat dit gevaarlijk zou kunnen zijn. Eerder werd bekend dat de doodsbedreigingen aan adres van Bredase officier van justitie mogelijk uit het Tilburgse milieu afkomstig zijn. Volgens de raadsman van Van Delft heeft het landelijk parket in verhoor ‘met klem en bij herhaling’ bij zijn cliënt aangedrongen om de bron te onthullen. Van Delft zou er niet over peinzen de bron prijs te geven.

Grass Company

Van Delft is verdacht van het ensceneren van een bedreiging door zelf een anonieme tip door te bellen naar de politie. Justitie onderzoekt ook scenario’s voor de hoek waaruit de dreiging zou kunnen komen. Een van de scenario’s is dat de doodsbedreigingen stammen uit de hoek van motorclub Satudarah en The Grass Company, het wietimperium van de broers Van Laarhoven.