‘Advocaat verdacht bij roof 1,3 miljoen euro’

Een man van onbekende nationaliteit zit in Luxemburg vast omdat hij wordt verdacht van medeplichtigheid bij een beroving van 1,3 miljoen euro cash. Volgens Het Nieuwsblad is het een advocaat. De beroving vond op 26 januari plaats op de parkeerplaats van de BIL-bank, aan de rand van de stad Luxemburg.

Honkbalknuppel

Volgens het Belgische Nieuwsblad had de advocaat het slachtoffer naar de bank vergezeld en stond hij buiten te wachten terwijl hij aan het telefoneren was. Ooggetuigen zagen hem op de parkeerplaats van de bank als passagier uit de auto van de Belg stappen. Het viel die getuigen op dat hij een lang en kennelijk bewogen gesprek voerde waarbij hij ‘met opvallend chique schoenen in een modderplas aan het rondlopen was’.

Hij ­beëindigde het telefoongesprek vlak voor de rovers opdoken. Op dat moment verliet de Belgische bestuurder het bankgebouw met een aktetas met 1,3 miljoen euro cash. Drie mannen omsingelden de Belg en deelden met onder meer een honkbalknuppel flinke klappen uit. Vervolgens gingen ze er met de tas met geld vandoor in een grijze Audi A3. Die vluchtauto werd later uitgebrand teruggevonden op een parkeerterrein, enkele kilometers verderop.

Maandag

De advocaat is afgelopen maandag aangehouden. De politie vindt volgens Het Nieuwsblad de timing van het telefoongesprek opvallend en ook het feit dat hij geen klappen kreeg van de rovers. Over zijn identiteit is niets bekend. Het parket wil bevestigen noch ontkennen dat de verdachte een advocaat zou zijn. De Luxemburgse balie van advocaten heeft laten weten dat de aangehouden verdachte in ieder geval niet is ingeschreven aan de Luxemburgse balie.