Advocaat verdachte overval Dusan Tadic wraakt rechtbank

De advocaat van een van de verdachten van de overval op Ajacied Dusan Tadic heeft woensdag de rechtbank gewraakt. Niet duidelijk is geworden waarom.

Verzoek

Advocaat Niek Hendriksen heeft een schriftelijke wrakingsverzoek ingediend namens zijn cliënt, de 20-jarige Mohammed F. Dit meldt de Amsterdamse nieuwswebsite AT5. Waarom Hendriksen het verzoek heeft ingediend is nog onduidelijk. Hij laat AT5 weten ook niet inhoudelijk op zijn verzoek te willen ingaan.

Ook het Openbaar Ministerie en rechtbank hebben geen uitleg gegeven.

Hendriksen vertelde Het Parool wel dat het te maken heeft met stukken die op het allerlaatste moment zijn ingediend.

Uitstel

De zaak van F. is vanwege het wrakingsverzoek uitgesteld. Een wrakingskamer van de rechtbank had het verzoek vandaag willen behandelen, maar omdat advocaat Niek Hendriksen daar niet bij aanwezig was, kon dat niet doorgaan. Een datum voor de behandeling van het verzoek is nog onbekend.

F. en zijn mededader Mohamed El K. ontkennen dat ze wat te maken hebben met de overval. El K. kreeg eerder wel al 6 maanden cel voor het geweld dat hij tegen Tadic gebruikte.

Het incident gebeurde op 28 juli van het vorige jaar, even na middernacht. Tadic zag twee mannen voor zijn huis staan en zette het op een lopen. Onderweg had hij nog een schermutseling met de twee. De politie gaat ervan uit dat de daders het op zijn dure horloge voorzien hadden.