Advocaat vijf jaar cel in voor versnijden coke

De ex-advocaat B. is tot vijf jaar cel veroordeeld voor de rechtbank in Rotterdam voor drugshandel. B. werd in 2010 in Rotterdam betrapt bij het versnijden van 80 kilo cocaïne. De advocaat zou deel uitmaken van een Surinaamse drugsbende die via de havens van Rotterdam, Antwerpen en Hamburg drugs invoerden.

Andere verdachten kregen tot negen jaar cel. De organisatie zou cocaïne invoeren vanuit Zuid-Amerika en was voor de markt in Europa bestemd.

De advocaat is niet alleen betrapt bij het versnijden van cocaïne, hij zou ook naar Ecuador zijn gereisd om het transport van een partij drugs voor te bereiden. Ook zou hij hebben geholpen bij het witwassen van geld.

B. was naast advocaat ook kickbokser. In zijn woning werden cocaïne, een nepvuurwapen en een grote som geld gevonden. Hij is door de Orde van Advocaten van het tableu geschrapt. Er was zeven jaar cel tegen hem geëist.

De advocaat zou volgens het OM door zijn broer bij de drugshandel zijn betrokken. De 48-jarige wordt gezien als de leider van de organisatie.