Advocaat Waalre wordt beveiligd

De woning van advocaat Marcel Senders in Waalre wordt beveiligd in opdracht van de hoofdofficier van justitie. De advocaat werd vorige week beschoten, enkele dagen later werd er brand gesticht in het kantoor waarvoor hij werkt. De politie houdt er rekening mee dat de incidenten met elkaar in verband staan. Vrijdag is er een bewakingscontainer geplaatst bij het huis van de advocaat.

Ook worden in de straat camera’s gehangen in masten en bomen. Over hoeveel bewakers er zijn en hoe lang het huis wordt beveiligd, wil het OM niet zeggen. Het advocatenkantoor wordt niet bewaakt.

Vorige week werd Senders beschoten door een fietser, toen de advocaat in zijn auto in de buurt van zijn huis reed. Hij werd niet geraakt, maar raakte wel gewond door glasscherven. De politie heeft een fiets gevonden die vermoedelijk van de schutter is. De eigenaar van het advocatenkantoor zei na het schietincident dat hij wist wie er achter zat, maar hij wilde niet zeggen om wie het ging.

Maandagochtend woedde er een brand in het advocatenkantoor, onderzoek heeft aangetoond dat deze brand is aangestoken. De politie houdt rekening met alle scenario’s en dus ook dat de schietpartij en de brandstichting met elkaar te maken hebben.

Het advocatenkantoor Custus vertegenwoordigde onder meer de geliquideerde vermeende drugscrimineel Aran de Jong. Senders had naast zijn werk als advocaat een incassobureau. Er loopt een onderzoek naar hem wegens fraude en valsheid in geschrifte. De FIOD deed vanwege deze zaak in november een inval bij het advocatenkantoor. Senders werd toen gearresteerd maar werd na enkele dagen vrijgelaten.

Lees ook:

Advocaat opgepakt om fraude

Advocaat beschoten in Waalre

Brand in advocatenkantoor Waalre

Liquidatie Aran de Jong op video