Advocaat Weski droeg bedrijf over aan zoon (UPDATE)

Advocaat Inez Weski droeg op 11 april, tien dagen voor haar arrestatie, het bedrijf Weski Advocaten over aan haar zoon, advocaat Guy Weski. Dat schrijft het FD dinsdag. Deze ontkent dat er een relatie is tussen de overname en de verdenkingen tegen zijn moeder.

In de maak

Inez Weski zit volledig afgesloten van de buitenwereld in voorlopige hechtenis op verdenking van deelname aan de criminele organisatie van haar cliënt Ridouan Taghi. Ze zou berichten van en naar Taghi aan de buitenwereld hebben doorgespeeld.

Guy Weski bevestigt tegen Crimesite de overname, maar spreekt van ’toeval’. Hij zegt dat de overname van de firma ‘al meer dan drie jaar’ in de maak was. Weski:

De ontvlechting was al ingezet doordat mijn tante [Miriam, de zus van Inez Weski, red.] wilde stoppen en haar aandelen aan mijn moeder wilde overdragen. Dat duurde door de achterhaalde bedrijfsstructuur uit de jaren zeventig langer dan voorzien. Mijn moeder wilde gaandeweg afbouwen wegens haar gezondheid. Daarom hebben wij wegens een nu nog geldende fiscale regeling ervoor gekozen om alle aandelen aan mij over te dragen. Mijn moeder heeft er geen cent aan overgehouden.

Guy Weski richtte op 11 april een bv op, die sindsdien eigenaar is van Weski Advocaten.

Geschorst

Inez Weski is voorlopig geschorst als advocaat totdat er een definitieve uitspraak is van de rechter over de verdenking. Als zou blijken dat die ontrecht was wordt de schorsing opgeheven.