Advocate werd bedreigd (UPDATE)

De advocate van Krish J., de man die Varscha Mohansingh in 2002 om het leven bracht, is vorig jaar bedreigd. Dat gebeurde door de vader van het vermoorde meisje. De advocate heeft de moordenaar bijgestaan tijdens zijn tbs-procedures. 

Krish J. werd in hoger beroep veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs voor de moord op Varscha, in 2002 in het Groningse Wildervank. De 14-jarige Varscha (foto) werd in de badkamer van haar ouderlijk huis vermoord door J., die een huisvriend was van de Mohansinghs.

‘Er komt een bom onder je auto’

Vorig jaar januari vernam de inmiddels 56-jarige vader van Varscha dat Krish J. buiten de muren van tbs-kliniek De Rooyse Wissel wordt behandeld en dat hij zelfstandig in een appartement in Venray woont. Daarop belde hij de advocate die J. had bijgestaan tijdens de zittingen in het kader van de verlenging van zijn tbs. Daarbij bedreigde hij de raadsvrouw. Zo zei hij onder andere: ‘Ik laat u en uw moordenaar niet gaan. Er komt een bom onder je auto. Ik heb al iemand opdracht gegeven.’ En: ‘Ik geen kind, jij geen kind.’

Tot alles in staat

Nadat de advocate aangifte had gedaan verliet ze haar huis op advies van de officier van justitie die verklaarde dat een ouder van een kind dat is gedood tot alles in staat kan zijn. Onlangs diende voor de politierechter achter gesloten deuren de zaak tegen de vader van Varscha. De advocate toonde bij monde van haar kantoorgenoot begrip voor de emoties van de man, maar vond ook dat hij een waarschuwing verdiende. De rechter was het daarmee eens en veroordeelde de vader tot een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur en een algeheel contactverbod. ‘Wat 16 jaar geleden is gebeurd, is verschrikkelijk voor de vader. Het recht heeft zijn beloop gehad. Naast beveiliging van de samenleving staat in de tbs centraal dat iemand na behandeling kan terugkeren in de maatschappij. Dat moet hij accepteren, hoe moeilijk dat ook is,’ aldus de rechter.