Advocaten Saïd R. leggen verdediging neer

Advocaten Nico Meijering en Christian Flokstra hebben begin februari de verdediging van Saïd R., een hoofdverdachte in het Marengo-proces, neergelegd.

Geheimhouding

Dat bevestigt raadsman Flokstra donderdag aan NU.nl. Hij zegt vanwege de geheimhoudingsplicht tussen advocaat en cliënt niet in te kunnen gaan op de reden van de breuk.

Videoverbinding

R. werd begin vorig jaar aangehouden in Colombia, waar hij nog steeds in detentie zit. De 48-jarige man, zo meldt de nieuwswebsite, zou dinsdag via een videoverbinding worden gehoord. Hij weigerde echter uit zijn cel te komen. De reden hiervoor zou zijn dat de Colombiaanse advocaat van R. niet aanwezig was bij het verhoor. Flokstra zegt hier niet op te kunnen reageren.

Nieuwe advocaat

Volgens anonieme bronnen heeft het Openbaar Ministerie (OM) via de deken van de Orde van Advocaten inmiddels een verzoek ingediend om een nieuwe advocaat voor R. te vinden. Het OM wil daar desgevraagd niet op ingaan, meldt NU.nl

Razzouki, twee jaar lang ‘de nummer twee’ op de Nationale Opsporingslijst geldt als de rechterhand van de in december 2019 in Dubai opgepakte Ridouan Taghi. Taghi en Razzouki worden in het Marengo-proces verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Mohamed en Zaki Razzouki (twee broers van Saïd) zijn ook verdachten in de Marengo-strafzaak.