Advocaten willen uitzending verhoren verbieden

Zondagmiddag dient voor de rechtbank in Amsterdam een kort geding over een uitzending van Hart van Nederland over het politieonderzoek naar de moord op het Amsterdamse echtpaar Henk Opentij en Mary Run. De advocaten van de twee verdachten willen de uitzending tegenhouden omdat er verhoren worden uitgezonden waarin hun cliënten voorkomen.

Dat heeft SBS tegen AT5 bevestigd. De zender zegt er alles aan te hebben gedaan om te zorgen dat de twee verdachten onherkenbaar zijn. Zo worden de namen niet volledig genoemd, zijn de hoofden van voor en van achter onherkenbaar gemaakt en zijn de stemmen vervormd. SBS zegt dat het geen optie is om de verhoren uit de uitzending te halen.

Afgelopen vrijdag diende het hoger beroep tegen de twee verdachten. Ze werden veroordeeld tot zeventien jaar celstraf; twee jaar langer dan voor de rechtbank. De twee hebben het echtpaar om het leven gebracht nadat zij het huis van Opentij en Run wilden beroven.

De daders vonden sleutels met daaraan het adreslabel van het echtpaar op straat, en besloten toen bij de woning in te breken. Maar de bewoners waren op dat moment thuis. Het paar werd geslagen en gestoken en overleed aan die verwondingen.