Advocaten: Wim Anker is “de beste” advocaat

Strafrechtadvocaat Wim Anker van Anker & Anker Strafrechtadvocaten in Leeuwarden is door zijn vakgenoten verkozen tot ‘meest gewaardeerde advocaat’. Deze verkiezing was georganiseerd tijdens een congres van het Advocatenblad.

Uitmuntend pleiter

Het Advocatenblad vroeg advocaten in een online enquête wie zij binnen hun rechtsgebieden het meest waarderen. Advocaten kozen toen strafrechtadvocaat Wim Anker, arbeidsrechtadvocaat Rogier Duk en personen- en familierechtadvocaat Louis Zonnenberg. Uit deze drie werd vervolgens op 22 januari de meest gewaardeerde advocaat verkozen door de circa 150 op het congres aanwezige advocaten. Anker werd door zijn collega’s geprezen als ‘uitmuntend pleiter’. Ook werd hij gewaardeerd wegens zijn uitgebreide vakkennis en zijn sociale betrokkenheid.

Jaguar

Anker vindt de titel ‘uiterst eervol’ en hij noemde het waardevol om deze waardering van collega’s te krijgen. In zijn dankwoord zei Anker dat deze prijs op het juiste moment kwam. Hij had een moeilijk jaar achter de rug waarin zijn ‘confrère en frère’ Hans Anker, volgens Wim Anker de ‘spil binnen het kantoor’, een ongeval kreeg en langere tijd niet kon werken. Behalve een trofee kreeg Anker een nieuwe Jaguar mee naar huis. Hij en zijn kantoorgenoten mogen er een week lang in rondrijden.