Advocaten wraken rechtbank in drugszaak haven

Advocaat Jan Boone heeft namens zijn client Henk E. de Rotterdamse rechtbank gewraakt. De rechtbank komt niet tegemoet aan de onderzoekswensen van Boone. De rechtbank maakte woensdagmiddag bekend geen nader onderzoek te willen doen in dossiers over corruptie.

Douaniers

De twee drugstransporten waar Henk E. van wordt verdacht zijn onderdeel van een veel groter complex aan onderzoeken waarin zeker twee douaneambtenaren verdachte zijn. In het dossier van Henk E. blijkt ook dat één van de twee – Gerrit G. – contact heeft gehad met E.. Een medeverdachte van E. heeft gesproken over ‘zeven’ corrupte douaniers. De rechercheurs hebben tijdens dit verhoor de opnameapparatuur enige tijd uitgeschakeld.

Op dit moment zijn er bij de rechtbank twee zaken tegen van corruptie verdachte douaniers aangebracht.

Vooringenomen

Boone heeft gevraagd om inzage in andere dossiers en het horen van getuigen. De rechtbank wilde niet aan al zijn wensen tegemoet komen. Volgens Boone toont dat aan dat de rechtbank vooringenomen is omdat zonneklaar is dat de zaak in de kern draait om corruptie bij de Douane. Het Openbaar Ministerie heeft alle zaken gescheiden aangebracht. Boone vindt dat de rechtbank hier niet mee akkoord moet gaan.

Drie advocaten in de zaak hebben de rechtbank gewraakt. De wrakingskamer doet donderdagochtend om 08.45 uitspraak.

Zie het bericht over de zitting van maandag:

Waarom de zaak van Henk E. een wespennest is