Afgehakt hoofd gevonden in Amsterdam (UPDATE)

Het slachtoffer van de onthoofding is volgens Het Parool Nabil Amzieb (23). Zijn afgehakte hoofd is woensdagmorgen gevonden op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Een voorbijganger deed de vondst woensdagochtend vroeg.

Opening

De politie heeft een blauwe emmer over het hoofd geplaatst. In tegenstelling tot een eerder bericht is de emmer niet met de opening naar de shisha-lounge geplaatst.

Het lijkt erop dat het hoofd toebehoort aan het onthoofde lichaam van een 23-jarige Amsterdammer dat gisteren in Amsterdam-Zuidoost werd gevonden. De politie doet groot onderzoek ter plaatse.

Benaouf A.

Shishalounge Fayrouz speelt een rol in de serie liquidaties die zich de afgelopen jaren in Amsterdam hebben afgespeeld. Fayrouz staat bekend als een horecagelegenheid waar criminelen komen die behoren tot de vermeende criminele organisatie van Benaouf A., het beoogde eigenlijke doelwit van de moorden in de Staatsliedenbuurt. A. zit momenteel een straf uit voor medeplegen van de moord op Najeb Bouhbouh.

In maart 2014 was de liquidatie van Mohammed El Mayouri die kort daarvoor een bezoek had gebracht aan Fayrouz. de politie gaat ervan uit dat er (onder meer) een conflict speelt tussen een groep rond Ben A. en die rond de vermoorde Gwenette Martha.