Afperser Delhaize is Amsterdamse jurist

De man die de Belgische supermarktketen Delhaize dreigbrieven schreef en vervolgens in een vestiging zuur in het gezicht van een vrouw gooide, is de 42-jarige Amsterdamse jurist Jelle F. Dat schrijven Vlaamse kranten donderdagochtend. De man werd vorige week opgepakt in Parijs.

F. gooide op 20 februari zuur in het gezicht van een schoomaakster in de Delhaize-winkel. Zij is ernstig verminkt. De man schreef in december al mails waarin werd gedreigd met zuuraanvallen. Hij eiste daarin geld. Delhaize zou de man geld hebben betaald, in de hoop zijn identiteit op die manier te achterhalen.

Familie herkende F.

Dat is niet de reden waarom hij is gearresteerd. De politie gaf afgelopen maand bewakingsbeelden van de man vrij. Hij werd daardoor herkend door zijn familie, waarna de jurist per toeval in Parijs werd opgepakt.

Zijn familie zegt dat F. eind oktober uit Nederland vertrok om in Barcelona te gaan werken. De laatste weken was er geen contact meer tussen F. en zijn familie. Het is niet duidelijk of F. in Spanje is geweest. Waarschijnlijk is hij wel een tijd in België verbleven.

De Amsterdammer verzet zich niet tegen een uitlevering naar België.