Afperser De Mol is gepensioneerde drogist

De man die John en Linda de Mol een jaar lang afperste blijkt de gepensioneerde drogist Dirk Klaas M. te zijn. De man was eigenaar van drie vestigingen van drogisterij Guillaumette in Bussum, Laren en Amsterdam. Opvallend is ook dat zijn woning in Zeist te koop stond voor 625.000 euro.

 

Door Vincent Verweij

 

Buurtbewoners omschrijven de 70-jarige Dirk Klaas als een grijze muis. Hij woont met zijn vrouw in het appartementencomplex “Hof van Beek en Royen”  in Zeist, dat werd gebouwd in 2001. Dirk Klaas M. was bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren. Zijn luxe appartement in het complex heeft vrij zicht op bosgebied, een 4-kamer hoekappartement met privélift, 2 slaapkamers,  een werkkamer, woonkamer, grote keuken en 2 terrassen. Het staat sinds 2012 te koop.

Dirk Klaas M. is geboren in Nieuwe Pekela en heeft zowel kinderen als kleinkinderen. Hij blijkt niet onbemiddeld te zijn. In zijn ‘spaarpot’, het eigen vermogen van zijn BVs, zit 375.000 euro. Afgelopen woensdag werd hij aangehouden na intensief speurwerk van de politie. Hij liep uiteindelijk tegen de lamp nadat zijn auto was gefotografeerd op de A1. De honderden tips die binnenkwamen nadat zijn signalement was verspreid en een compositietekening, hebben niet erg geholpen. De man blijkt niet op de compositietekening te lijken.

 

Kritiek

Vanochtend kregen politie en justitie kritiek uit onverwachte hoek. De Amsterdamse wijkagent Ed Stoop twitterde een link naar het persbericht van de politie over de zaak, met daarbij de tekst: “Heb niet eerder meegemaakt dat NFI zo snel met uitslag van DNA onderzoek is gekomen. Zedenzaak? Gem. 6 weken.”