‘Afperser’ De Mol op vrije voeten

De man die terechtstaat voor de poging tot afpersing van John de Mol komt op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank Utrecht heeft de voorlopige hechtenis van Dirk M. (70) uit Zeist geschorst onder voorwaarden. Dat gebeurt omdat hij aan een ernstige vorm van dementie lijdt.

Verslechterd

M. heeft bekend John de Mol en het gezin van zijn zus Linda de Mol te hebben bedreigd en geprobeerd af te persen. Uit de rapportage van de psychiater en een psycholoog blijkt dat de man aan dementie lijdt en dat tijdens het persoonlijkheidsonderzoek zijn toestand duidelijk is verslechterd. De deskundigen verwachten dat zijn gezondheid verder zal verslechteren als de man in detentie blijft.

Voorwaarden

De officier van justitie heeft zich niet tegen de schorsing van de verdachte verzet. De raadkamer legde daarbij als bijzondere voorwaarden op dat de man zijn paspoort moet inleveren, geen contact mag hebben met de familie De Mol en dat hij op de zitting van 18 juni moet verschijnen. In maart verlengde de rechtbank het voorarrest van M..