‘Afpersingen in opdracht top No Surrender’

Volgens justitie heeft een 51-jarige lid van van No Surrender-lid leden van de club afgeperst in opdracht van de eveneens verdachte No Surrender topman Henk Kuipers. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om Ayhan B., een ex-coffeeshophouder uit Zwolle.

Bad standing

Woensdag was er voor de rechtbank in Assen een regiezitting in zijn zaak. De man was hoofd beveiliging bij No Surrender in Emmen. Hij werd in maart opgepakt. Tussen mei 2014 en juni 2016 zou hij in het clubhuis in Emmen ex-leden van No Surrender die bad standing uit de club moesten hebben bedreigd en mishandeld.

Assen

Zeker vier ex-leden moesten volgens justitie hun clubhesje afstaan, en ook geld, sieraden en telefoons. Een aantal slachtoffers zou ook thuis zijn opgezocht.

In een aantal zaken waarvoor B. is aangehouden zijn ook twee leiders van No Surrender betrokken die al langer vastzitten. Voorman Kuipers is vorig jaar december opgepakt. Ayhan B. wordt niet verdacht van lidmaatschap van of leiding geven aan een criminele organisatie. De zaak tegen Kuipers en Theo ten V. loopt voor de rechtbank in Groningen.

Zijn advocaat vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis onder voorwaarden. B. gaf aan dat hij graag aan het werk wil en alles aan wil pakken, bijvoorbeeld ‘als stratenmaker of als vrijwilliger in het ziekenhuis’.

Zie ook:

Rechtszaak tegen No Surrender-leden stilgelegd

Henk Kuipers blijft vast zitten

Henk Kuipers verdacht van 13 misdrijven

Opnieuw landelijk voorman No Surrender vast (UPDATE)