Marseille: liquidatie, 9-jarige overleeft kogelregen

Afgelopen week is opnieuw een man doodgeschoten in het criminele circuit van Marseille. Hij werd in een auto op een parkeerplaats onder vuur genomen met een kalasjnikov. De 9-jarige zoon van het slachtoffer overleefde de schietpartij. Hij verstopte zich in de auto achter een stoel en werd niet geraakt.


Volgens de politie is het een wonder dat de jongen het er levend vanaf heeft gebracht. Zijn vader is doorzeefd met kogels in zijn buik en hoofd.

Bekende van justitie

De 41-jarige man die om het leven kwam bij de schietpartij, is een bekende van justitie. Hij was eerder al bij de politie in beeld geweest voor drugshandel en het vormen van een criminele organisatie. Het zou een van de leiders zijn van een crimineel netwerk in Marseille.

De vluchtauto van de daders, een gestolen Renault Twingo, is in de buurt van de plaats waar de schietpartij plaatsvond, uitgebrand terug gevonden. 

Derde afrekening

Het is de derde afrekening in korte tijd. Vorige week zaterdag werd een 47-jarige man vermoord in zijn huis. Ook hij was een bekende van de politie. Hij had eerder vastgezeten voor gewapende overvallen maar zou onlangs zijn overgestapt in de handel van drugs.

De man werd zaterdagochtend door een verpleegster gevonden, die zag dat de deur op een kier stond. Toen ze de deur verder open duwde, vond ze de man in een plas bloed. Mogelijk heeft hij zelf de deur voor zijn moordenaars opengedaan.

Een week eerder werd een man doodgeschoten in een snackbar in Marseille. Ook hij was een bekende van de politie.

Minister: 'minder criminaliteit'

Afgelopen week bracht de Franse minister van Binnenlandse Zaken een bezoek aan Marseille. Daar zei hij dat de afname in het aantal liquidaties van vorig jaar (20 liquidaties tegenover 23 in 2012) een teken is dat de strijd tegen criminaliteit in Marseille aanslaat.