Afrekening Marseille als in The Godfather

In de regio Marseille zijn afgelopen week twee liquidaties gepleegd. De eerste vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag, toen een 27-jarige man werd doodgeschoten met een kalasjnikov. Daarvoor was al een 24-jarige man doodgeschoten.

De 27-jarige Djibril Abbas werd met tientallen kogels doodgeschoten. De man was in januari onder voorwaarden voorlopig vrijgelaten, waar hij vast zat voor onder meer een drugsdelict. Hij zou zich in dezelfde maand nog moeten melden op het politiebureau, maar kwam niet terug.

De politie was hem op het spoor, maar zijn moordenaars vonden hem eerder. Vlak voor de moord was hij bij zijn vriendin op bezoek geweest. Toen hij de auto instapte, werd hij met tientallen kogels doodgeschoten. 

Volgens de politie is het slachtoffer in een hinderlaag gelopen die vergelijkbaar is  met  hoe Sonny Corleone in film The Godfather werd vermoord. Abbas werd door zeker 40 kogels geraakt.

Het 24-jarige slachtoffer die enkele dagen voor Abbas werd doodgeschoten, is vermoord door vier gemaskerde mannen. Hij stond bij de politie bekend om kleine vergrijpen maar werd op zeer professionele wijze vermoord.

Lees ook:

Vierde afrekening in een week in Marseille

Liquidatie met shotgun in Marseille

Afrekening met 23 kogels in Marseille