Afrekening met 23 kogels in Marseille

Een 17-jarige man is donderdag in Marseille vermoord met 23 kogels. Hoewel hij werd geraakt in onder meer zijn hoofd en borst, was hij niet op slag dood. Hij bezweek later wel aan zijn verwondingen. Het slachtoffer stond bij de politie bekend om kleine drugsvergrijpen maar niet als grote crimineel.

Dat lijkt echter vrij weinig te zeggen. Sinds begin dit jaar kwamen zes personen om bij afrekeningen in Marseille, maar zij waren allemaal of niet bekend bij de politie, of alleen om kleine vergrijpen.

Het 17-jarige slachtoffer van afgelopen donderdag zou volgens getuigen alleen in een auto hebben gereden. Twee mannen op een motor kwamen op een gegeven moment naast hem rijden, waarop één van hen op hem schoot.

De jongen werd 23 keer geraakt. De daders maakten volgens de politie gebruik van een machinegeweer. De politie denkt dat de schutter ervaren is, gezien het hoge aantal kogels waarmee het slachtoffer is geraakt.

De man is afkomstig uit het veertiende arrondissement van Marseille, dat bekend staat vanwege drugscriminaliteit.

Eind februari vielen in Marseille in iets meer dan twee weken vijf doden. Dit is de eerste geslaagde liquidatiepoging sinds die tijd. Wel zijn er in de tussentijd verscheidende mislukte pogingen geweest. Een man raakte zwaargewond toen hij werd beschoten terwijl hij over straat liep.

In 2012 vielen er 24 doden bij afrekeningen in het criminele circuit in Marseille.

Lees ook:

Vierde afrekening in een week in Marseille

Drie afrekeningen in Marseille

Nieuw slachtoffer in drugsoorlog Marseille