Afrekening op de stoep van AMC (UPDATE)

De politie kan niet bevestigen dat voorafgaand aan de dodelijke afrekening voor het AMC op maandagavond slachtoffer Isilnando Kammeron betrokken zou zijn geweest bij een vecht- of steekpartij even eerder die avond bij een snackbar in winkelcentrum Reigersbos.

(beeld facebook)

Verhaal

De politie zegt dat het verhaal de ronde doet dat het schieten een vergelding zou zijn maar zegt nog niet genoeg te weten om te zeggen of dat verhaal klopt.

Kammeron is maandagavond in Amsterdam doodgeschoten, bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Zuidoost. Hij werd een half uur voor middernacht op straat door een onbekende onder vuur genomen. Hij overleed ter plekke.

Holendrecht

Getuigen zeiden dat de schutter er op de fiets vandoor is gegaan. De politie kamde in een grootscheeps onderzoek het omliggende terrein uit, maar kon de dader, die in de richting van Holendrecht zou zijn gevlucht, niet meer vinden. Bij de zoekactie zijn ook een helikopter en Burgernet ingezet. De politie heeft gezocht naar een donkere man in een rode jas.

Zeven schoten

AT5 meldt dat er zeven schoten zijn afgevuurd. De hulpdiensten zouden nog zeker 25 minuten hebben geprobeerd ter plaatse te reanimeren.

Het Parool schrijft dat het slachtoffer Isilnando Kammeron (24, foto) is. Deze is sinds zijn dertiende voor misdrijven veroordeeld, met name voor geweldsmisdrijven. Hij is in november vorig jaar veroordeeld voor een steekpartij in de flat Hoogoord in de Bijlmer. In Hoofddorp was hij in augustus 2014 betrokken bij een zware mishandeling. Ook perste hij op straat toeristen af.

Zie ook:

Vriendin Latumahina buiten levensgevaar

Kinderen bij liquidaties

Achtergronden liquidaties nog onduidelijk (UPDATE)

Dode na schietpartij Amsterdam (VIDEO) (UPDATE)

Gewonde na schietpartij Amsterdam-West (UPDATE)