‘Afwezigheid Ihattaren bij Ajax komt door bedreigingen uit criminele milieu’

De afwezigheid van profvoetballer Mohamed Ihattaren (20) bij Ajax heeft te maken met bedreigingen vanuit het criminele milieu. Daarom vinden veiligheidsexperts het niet verantwoord hem op bekende plekken, zoals zijn woning of bij de club te laten verschijnen.

Relatie jonge vrouw

Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van informatie vanuit politiekringen, bronnen rond de speler zelf en de voetballerij. De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats Amsterdam. De verhouding lekte uit bij de familie van de vrouw en zorgde voor veel weerstand. De Ajacied werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer, die volgens de politie uit criminele hoek kwamen.

Criminelen in auto

De zorgen bij de politie werden groter toen naar verluidt werd waargenomen dat mensen met een crimineel verleden in de omgeving van Mo Ihattaren en zijn familie verkeerden. Volgens bronnen zouden zij zelfs in de door Ajax beschikbaar gestelde auto van Ihattaren hebben gezeten.

Reactie Ihattaren

In hoeverre de problemen nu zijn opgelost, is onduidelijk. De Telegraaf deed navraag bij de politie, Ajax en de zaakwaarnemer van Ihattaren, maar geen van allen wil reageren.

De voetballer zelf ontkent dat er wat speelt. In een Instagramstory van zijn zus dat hij deelt zegt de familie ‘niks met criminaliteit en bedreigingen te maken te hebben’.

Eerder werd al duidelijk dat Ihattaren bij Ajax ontbrak vanwege bedreigingen en intimidaties die niet uit de hoek van fans zouden komen.