Schutter Almelo was leerling-agent UPDATE

De man die vrijdag aan het begin van de avond een 18-jarige caissière doodschoot in Almelo is een 25-jarige agent in opleiding van het korps Amsterdam-Amstelland. De man is wel in Almelo geboren. In het huis in Almelo waar hij zichzelf later doodschoot hebben agenten twee afscheidsbrieven gevonden. Vermoedelijk was hij de ex-vriend van de caissière. In de winkel is zijn dienstwapen gevonden. Dat is volgens burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld onderwerp van onderzoek.

De C1000 supermarkt in Almelo waar het drama plaatsvond blijft vandaag gesloten maar de andere winkels in het winkelcentrum De Schelfhorst gaan wel open.

Volgens burgemeester Hermans van Almelo dachten veel mensen na de eerste meldingen de schietpartij in Alphen aan den Rijn van dit voorjaar.

{youtube}1ael5WRcwo4{/youtube}

In De Gelderlander vertelt een ooggetuige dat de dader rakelings langs haar heen vluchtte. ‘Hij had het wapen, een klein handpistool, nog in de hand. De man was helemaal in het zwart gekleed, tot en met een zwarte muts. Hij was niet vermomd of zo. De man rende heel hard richting de uitgang bij supermarkt Dirk van den Broek aan de andere kant van het winkelcentrum. Ik ben vervolgens snel naar de C1000 gelopen en zag daar complete ontreddering. Bij de infobalie vooraan in de winkel zag ik het slachtoffer op de grond liggen, ze had haar handen nog voor zich, alsof ze de kogels heeft willen afweren. Om het slachtoffer heen stonden collega’s, sommige helemaal in shock. Het was heel dramatisch allemaal.’