Agent en bewoner gewond na woningoverval

De politie heeft vrijdagavond een twee mannen en een vrouw opgepakt na een woningoverval in Breda. Daarbij raakten een van de bewoners van het huis en een agent gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht en verkeren buiten levensgevaar.

De bewoner van het huis raakte gewond nadat hij naar buiten sprong om te ontsnappen aan de overvallers. Agenten vonden hem later naakt op straat gevonden, vertelt een onwonende tegen Omroep Brabant. De bewoner zou naakt naar buiten zijn gesprongen omdat hij in bad zat toen de daders bij het huis naar binnen drongen.

Een vrouw die in het huis aanwezig was, zou zijn vastgebonden. Toen zij begon te gillen, hoorden omwonenden haar en gingen poolshoogte nemen. De buurtbewoners vonden toen de gewonde man, die zij eerste hulp hebben verleend.

Een motoragent die de achtervolging op de overvallers inzette, is een paar straten verderop neergestoken. De politie vermoedt dat dit door de overvallers is gedaan.

De verdachten zijn twee mannen van 32 en 29 jaar oud en een vrouw van 19. Het is niet bekend of ze iets buit hebben gemaakt. Wel is de grijze Seat waarin de daders zoiuden hebben gereden teruggevonden.

De overvallers hadden de vrouw zo stevig vastgebonden, dat buurtbewoners haar niet loskregen. De politie heeft de vrouw daarom los moeten maken.