Agent getuige roof uit rijdende vrachtwagen

Op de A15 ter hoogte van Lienden was een agent in burger in de nacht van woensdag op donderdag getuige van een roof uit een rijdende vrachtwagen. Een 26-jarige Roemeen is daarna omstreeks 01.00 op heterdaad aangehouden.

Motorkap

De agent was klaar met zijn werk in Tiel en op weg naar huis toen hij de Roemeen bezig zag. De methode is bekend. Een auto gaat voor de vrachtwagen langzaam rijden, en andere auto rijdt achter de vrachtwagen en via de motorkap klimt een rover naar de vrachtwagen en verbreekt het slot om de lading te roven. Achter deze auto rijden één of meerdere auto’s die het naderende verkeer op afstand houden om het zicht te ontnemen tot de diefstal is afgerond.

Meldkamer

De politieman reed achter de afschermende auto’s en zag al snel waar hij mee te maken had. Hij wist al rijdend contact op te nemen met de meldkamer. En gaf door waar hij was, koos uiteindelijk voor een auto die er bij betrokken was en volgde deze. Collega’s van de agent in burger hebben deze auto op de A73 ter hoogte van afslag Dukenburg aan de kant gezet en de verdachte aangehouden.

Later werd duidelijk dat een transportondernemer in Ede had ontdekt dat één van zijn vrachtwagens ter hoogte van Lienden al rijdend was open gemaakt en dat er een aantal goederen uit dozen waren gehaald.

Zie ook:

Bende spectaculaire overvallers opgerold (VIDEO)

‘Vrachtwagen rijdend leeggeroofd’

Opnames van een roof in Groot-Brittannië: