Agent in liquidatiezaak ‘kende moordplannen niet’

Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft zes jaar celstraf geëist tegen ex-politieagent Xavier de W., die een lid van de criminele groep No Limit Soldiers tipte over twee slachtoffers van een liquidatie op de luchthaven van Curaçao. De W. zegt dat hij niet wist dat de twee mannen vermoord zouden worden.

De voormalig politieagent wist dat Jais Juliana en Shantley Arnhem op 15 juli 2014 op het vliegveld op Curaçao zouden aankomen. De twee zouden lid zijn van Buena Vista City, een criminele groep die rivaliseert met de No Limit Soldiers. De twee werden met automatische wapens in de aankomsthal doodgeschoten. Daarbij vlogen de kogels in het rond en werden ook omstanders geraakt.

17.000 euro tipgeld

De W. heeft toegegeven dat hij voor de tip 35.000 Antilliaanse guldens (ruim 17.000 euro) heeft gekregen. Hij ontkent dat hij bij de moord betrokken was. ‘Ik ben geen lid van een criminele organisatie, en ik heb niet meegeholpen aan de planning. Ik ben door mijn eigen stomheid in deze situatie verzeild geraakt’, zegt De W. volgens Caribisch Netwerk.

Volgens De W. wist degene aan wie hij de aankomsttijd van de slachtoffers tipte dat hij in financiële problemen zat. Daar is handig gebruik van gemaakt, aldus De W.

De rechter doet op 26 juni uitspraak. Tegen vijf andere verdachten zijn straffen tot levenslang geëist. De rechter bepaalt hun straf op donderdag.