Agent krijgt jaar cel voor drugsdelicten

Voormalig politieagent Joost van B. (32) moet een jaar lang de cel. De man uit Nijverdal werd door de rechtbank in Almelo schuldig bevonden aan het runnen van een wietkwekerij in Vriezenveen, bezit van cocaïne en xtc-pillen, schenden van zijn ambtsgeheim handel in viagrapillen.

Bestrijding

De man was in dienst bij de politie in Vriezenveen en had onder meer als taak de bestrijding van wietteelt. Zelf bestierde hij acht maanden lang samen met een 30-jarige man uit Hengelo een eigen kwekerij in Vriezenveen.

Tip

Hij wist zijn eigen kwekerij lang uit beeld te houden. Toen collega’s een inval planden tipte hij zijn compagnon. Voordat de kwekerij helemaal was afgebroken kwam de inval. De rechtbank rekent hem die tip zwaar aan en stelt dat hij het vertrouwen in de politie ernstig heeft beschaamd.

Erectiepillen

Naast de twaalf maanden gevangenisstraf kreeg Van B. zes maanden voorwaardelijk. Twee medeverdachten zijn veroordeeld tot een taakstraf en een geldboete. De 35-jarige vriendin van de politieman is voor de handel in illegale erectiepillen veroordeeld tot een geldboete van 500 euro.

Zie het vonnis.