Agent lekt vertrouwelijke informatie

De politie Limburg heeft anderhalve week geleden een medewerker ontslagen omdat hij vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt. Hij zou deze informatie door hebben gespeeld aan de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. En zou ook een proces-verbaal hebben vervalst in een andere zaak.

Vervolging

De man is al eens eerder geschorst geweest in verband met een niet nader genoemd onderzoek. Voor dit nieuwe voorval heeft hij strafontslag gegeven, zegt een woordvoerder van politie. Verder zegt de politie Limburg niks over deze zaak. Ook het Openbaar Ministerie wil verder niets kwijt. De advocaat van de agent, Ludo Hameleers, laat weten dat het OM hem in kennis heeft gesteld dat er overgegaan wordt tot strafvervolging.

Piet van Pol

Van Pol was volgens Hameleers bang dat hij voor een flink bedrag op zou worden opgelicht, de agent zou dit zijn nagegaan. Het strafontslag zou daar niets mee te maken hebben gehad. Van Pol wordt verdacht van het betalen van steekpenningen aan de in opspraak geraakte Roermondse politicus Jos van Rey.