Agent niet vervolgd voor wissen filmpje

De agent die in juli een filmpje van een telefoon zou hebben gewist waar de mishandeling van DJ The Flexican door de politie op zou staan, wordt niet vervolgd. Uit onderzoek in opdracht van het Openbaar Ministerie is gebleken dat er geen filmpje op de telefoon heeft gestaan, dus kan die ook niet zijn gewist. DJ The Flexican, echte naam Thomas Goethals, deed aangifte nadat hij door een aantal agenten hardhandig werd aangepakt.

Na een dancefeest in Eindhoven in juli van dit jaar, liepen Thomas Goethals en een aantal vrienden naar de auto. Vervolgens zou een politieauto over de voet van de rapper zijn gereden doordat hij niet aan de kant ging. De agenten stapten uit en gebruikten veel geweld bij de aanhouding die volgde.

De gewelddadige aanhouding zou met een mobiele telefoon gefilmd zijn door een vrouw en een van de agenten zou dat filmpje hebben gewist. Uit onderzoek van het bedrijf Fox-It is gebleken dat er geen filmpje op de telefoon heeft gestaan, dus is de conclusie van het OM dat het ook niet gewist kan zijn.

De politie bracht toentertijd zelf naar buiten dat de agent het filmpje van de telefoon had gewist. Zie hieronder nog de beelden van de aanhouding.

{youtube}ClYkcccRm3s{/youtube}