Agent voor de rechter om aanrijding

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch vervolgt een 47-jarige politieagent voor zware mishandeling dan wel het veroorzaken van een verkeersongeluk met zwaar letsel als gevolg.

Vechtpartij

Na bestudering van het dossier van de Rijksrecherche heeft de officier van justitie besloten tot vervolging over te gaan. De agent was op zondagavond 7 augustus 2016 aan het werk op Stratumseind in Eindhoven toen hij een melding met hoge prioriteit kreeg van een vechtpartij op een andere locatie in Eindhoven.

Groep

Om bij het andere incident te komen moest de agent door de binnenstad rijden. Onderweg kwam hij op Stratumseind een groep mensen tegen die weg blokkeerden. Hij reed vervolgens stapvoets richting de groep mensen, waardoor een groot gedeelte van de groep de weg vrij maakte door opzij te stappen.

Een 20-jarige jongen bleef op de weg staan en op camerabeelden is te zien dat de agent vervolgens tegen de jongen aanrijdt waardoor hij ten val komt en de auto over zijn onderbeen rijdt. De jongen heeft bij de aanrijding zwaar letsel opgelopen aan zijn knie en zijn enkel. Onder andere zijn voorste kruisband is door de aanrijding volledig afgescheurd.