Agent toch vervolgd voor dodelijk ongeluk

De agent die vorig jaar maart in Eindhoven een 18-jarige vrouw doodreed, wordt mogelijk toch vervolgd. Deze week heeft het gerechtshof in Den Bosch heeft naar aanleiding van een klacht van de nabestaanden geoordeeld dat de agent onterecht vrijuit is gegaan.

Kruispunt

De vrouw werd toen ze op de scooter een kruispunt overstak, geschept door een auto van een arrestatieteam. Ze overleed ter plekke. Het arrestatieteam bestond uit vijf auto’s en was met hoge snelheid en zwaailichten op weg naar een melding.

Rijstijl

De auto’s reden in een colonne. De voorste wagen blokkeerde de kruising zodat de andere auto’s snel door konden rijden. Justitie is van mening dat het dodelijk ongeluk aantoont dat de rijtechniek in de praktijk niet werkt en grote risico’s met zich meebrengt.

Justitie oordeelde toch in eerste instantie dat de agent volgens de regels had gehandeld en daarom niet vervolgd hoefde te worden. De nabestaanden van de vrouw waren het hier niet mee eens en spanden een artikel 12-procudure aan bij het gerechtshof om zo de agent toch vervolgd te krijgen.