Agent verdacht van moord op Rishi

De agent die terechtstaat voor het doodschieten van de 17-jarige ongewapende Rishi Chandrikasing wordt verdacht van moord. Maandagmorgen heeft de officier van justitie ter zitting de aanklacht tegen hem verzwaard van doodslag naar moord. Officier van justitie Wouter Bos benadrukte dat hij eigenlijk vindt dat er van voorbedachten rade geen sprake is en dat hij vrijspraak zal eisen voor moord.

Bos zei met de verzwaring tegemoet te willen komen aan de wens van de ouders van het slachtoffer. Rishi is vorig jaar november doodgeschoten op het Haagse station Hollands Spoor. De verdachte agent heeft voor aanvang van de zaak plaatsgenomen in een hokje, waarvan de ramen zijn afgeschermd, dat waar normaal tolken in plaatsnemen. Zijn stem wordt vervormd. De man zou in de afgelopen periode zijn bedreigd.

De betrokken agent kwam op de bewuste ochtend samen met twee collega's af op een melding en het vermoeden bestond dat Chandrikasing gewapend was. De jongen zou niet hebben gereageerd op een staandehouding. De agent rende achter hem aan en loste zeker één dodelijk schot.

Maandagochtend gaat de rechtbank uitgebreid in op de schietinstructie die de verdachte heeft gehad. Zie @SaskiaBelleman.