‘Agent verkocht informatie aan drugsorganisaties’

De politie heeft op 29 september een ervaren politieagent van de Landelijke Eenheid aangehouden die ervan wordt verdacht op grote schaal geheime informatie uit onderzoeken te hebben verkocht aan de onderwereld. Dat schrijft NRC-Handelsblad.

Motorclubs

De man zou jarenlang inlichtingen hebben doorgegeven over lopende onderzoeken naar internationaal opererende drugsorganisaties en criminele motorclubs. De NRC baseert zich op bronnen politie en Openbaar Ministerie. De agent werkte vooral in de regio Oost-Brabant en verkocht de info ook vooral aan Brabantse criminele organisaties. Hij zou ook banden hebben onderhouden met voormannen van de motorclubs No Surrender en Satudarah.

Geheim

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch bevestigde aan NRC de aanhouding: ‘De man zit vast op verdenking van corruptie, plichtsverzuim en witwassen van crimineel geld.’ De aanhouding is tot nu toe geheim gehouden in het belang van het onderzoek. Er is ook een verdachte aangehouden die criminele inlichtingen van de corrupte agent zou hebben gekocht. Het corruptieonderzoek staat onder leiding van het parket in Den Bosch.