Agent in VS vrij na doden ongewapende verdachte (VIDEO)

Een Amerikaanse politieagent die vorig jaar in de Amerikaanse staat Arizona een ongewapende verdachte, die zich al had overgegeven, doodschoot is vrijgesproken van vervolging. Slachtoffer Daniel Shaver (26) smeekte om niet te schieten.

Dronken

Agent Philip Brailsford was in de gang van een hotel omdat de politie een melding had gekregen dat er hotelgasten op vogels schoten vanuit hun hotelkamer met vermoedelijk een vuurwapen.

Daniel Shaver was dronken en aan het borrelen met vrienden op een kamer, aldus Amerikaanse media. Hij bevond zich op zijn knieën in een gang maar kon door zijn beschonken toestand de instructies van de agent niet goed opvolgen. Toen Shaver met zijn hand naar zijn broek ging, mogelijk om die op te trekken, schoot Brailsford vijf keer. De politie wilde de video eerst niet vrijgeven.

Luchtdrukwapen

Philip Brailsford

Een rechter besloot hem niet te vervolgen omdat hij inderdaad had kunnen denken dat Shaver naar een vuurwapen greep. Er is naderhand in Shaver’s hotelkamer een luchtdrukwapen gevonden. Hij gebruikte dat wapen voor zijn werk in de landbouw om vogels te schieten.

De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.