Agent wiste filmpje van mishandeling

Uit intern onderzoek is gebleken dat een agent het filmpje op een telefoon heeft gewist waar de mishandeling van DJ The Flexican, echte naam Thomas Goethals, op staat. Op het filmpje zou te zien zijn hoe de DJ – die inmiddels aangifte heeft gedaan – met veel geweld door agenten werd aangehouden. De vrouw die het allemaal filmde, zou ook hardhandig zijn aangehouden door de agenten. Beelden na de break.

In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen Goethals en de Amsterdamse rapper Sef, echte naam Yousef Gnaoui, van een optreden op Dancefeest Sneakerz naar de parkeergarage. Tijdens deze wandeling door een voetgangersgebied, wilden twee politieauto’s de groep passeren. Ze zouden doorgang hebben afgedwongen door langzaam gas te geven, zonder signalen te geven. Volgens zijn advocaat had Goethals de auto’s niet opgemerkt. Eén van de voertuigen reed toen over zijn voet en daarna gebruikten de agenten direct ‘verbaal en fysiek geweld’. Op het politiebureau is hij in de isoleercel geplaatst.

Een 46-jarige vrouw uit Eindhoven heeft het allemaal gefilmd en werd die nacht aangehouden wegens belediging van de agenten. Nadat zij is aangehouden heeft ze gezegd dat het filmpje op haar telefoon stond. Daarna is het bewijsmateriaal door de agent verwijderd van de telefoon. Volgens de betreffende agent gebeurde dat tijdens het uitzetten van de telefoon.

Het politiekorps keurt de actie van de agent af en gaat onderzoeken of er stappen tegen de agent ondernomen gaan worden.

Hier de beelden.

{youtube}NIZdIcfx7_0{/youtube} 

{youtube}K4-REu27mYI{/youtube}