Agente meegesleurd door auto

In Emmen is een agente meegesleurd door een auto. De agente raakte gewond aan haar gezicht. Haar collega loste daarop een schot. De inzittende van het voertuig is met de auto ontkomen. Het incident vond plaats na een melding van een huiselijke ruzie. 

Robert-Jan Valkema, woordvoerder van de politie Noord-Nederland, verklaarde tegenover RTVDrenthe: ‘Mijn collega’s komen daar ter plaatse en willen met een van de betrokkenen spreken. Een van de betrokkenen zat toen al bij een onbekend persoon in de auto.’

Portier

Nadat de auto was gestopt, begonnen de agenten met de inzittende te praten, met de deur van de auto open. Valkema: ‘Als mijn collega bij hem in de deuropening staat om naar het rijbewijs te vragen, geeft de man vol gas achteruit.’ Door het openstaande portier werd de agente vervolgens meters mee gesleurd. Daarna reed de auto weg.

De agente is aan haar verwondingen behandeld in het ziekenhuis. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Of de voortvluchtige man is geraakt, toen de agent gericht op de auto schoot, is niet bekend. ‘Van het incident wordt een geweldrapportage gemaakt. Dat is standaard bij dit soort incidenten’ aldus de woordvoerder.