Agente zwaargewond, verdachte overleden

Zaterdagochtend is in de Naarderstaat in Den Haag een 23-jarige agente zwaargewond geraakt toen een verdachte haar neerstak met een mes. De verdachte is door de politie doodgeschoten. De politie ontving omstreeks 03.30 uur een melding van een buurtbewoner waarop agenten bij de verdachte aanbelden. In de woning troffen zij de man aan met een mes.

(beeld omroep west)

De agenten sommeerden hem het mes te laten vallen. De man is hierop neergeschoten. De verdachte liep vervolgens op de 23-jarige agente af en stak haar neer. Kort daarna zakte de man in elkaar, hij is ter plaatse gereanimeerd en overleden. De agente ligt in zorgelijke toestand in het ziekenhuis.
De Rijksrecherche doet onder leiding van de officier van justitie onderzoek naar de precieze gang van zaken bij het incident. Forensische experts van Politie Hollands Midden doen onderzoek in en rond de woning.

Henk van Essen, korpschef Politie Haaglanden heeft de volgende reactie gegeven:

‘Met ontzetting nam ik, maar ook korpsbeheerder Jozias van Aartsen en hoofdofficier Henk Korvinus, vannacht kennis van het zeer gewelddadige incident. Ik spreek mijn waardering uit voor al die collega;’s die onder buitengewoon moeilijke omstandigheden hun werk hebben moeten doen. Ga er maar aan staan. Iedereen verdient onze onvoorwaardelijke steun. Ik kijk met vertrouwen uit naar de resultaten van het onderzoek van de Rijksrecherche.

Mijn gedachten gaan uiteraard uit naar de collega, die momenteel zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Ik wens haar en haar directe familieleden ontzettend veel sterkte en ik hoop dat de vooruitzichten voor haar snel zullen verbeteren.

Het incident van vannacht bewijst maar weer eens hoe gevaarlijk politiewerk is en blijft. Geweld in welke vorm is een risico van het vak, dat weten we, maar als het dan zo dicht bij komt, dan raakt het ons allemaal.’