Agenten gewond na aanhouding

De politie heeft zaterdagnacht in Leiden een 29-jarige man uit Harlingen opgepakt. Bij de aanhouding raakten twee politieagenten gewond en werd er een waarschuwingsschot gelost.

Straatverbod

Twee surveillerende agenten kregen de melding dat er in de Seringenstraat in Leiden een agressieve man voor een woning zou staan en dat deze de meldster iets zou willen aan doen. Toen de agenten rond 00.30 bij de woning aankwamen, herkenden ze de man omdat hij een straatverbod had.

Waarschuwingsschot

Toen de agenten de Harlinger aanspraken, kreeg een van de agenten direct een harde stomp in zijn gezicht. Daarop ontstond een worsteling, waarbij veel geweld door de verdachte werd gebruikt. Hierbij raakte de andere agent gewond aan zijn hand. Omdat de verdachte niet tot kalmte kon worden gemaand en aanwijzingen niet opvolgde, gebruikte de politie pepperspray. Toen ook dat niet hielp, loste een agent een waarschuwingsschot. Hierop vluchtte de verdachte in de richting van het station Lammenschans. Door assisterende agenten werd de verdachte even laten aangehouden.

Beide agenten hebben aangifte gedaan. Naar omstandigheden gaat het redelijk met ze. De politie onderzoekt de zaak.