Agenten in opleiding mishandeld bij training

Drie studenten van de Politieacademie zijn dit jaar mishandeld door een professionele kickbokser. De agenten in opleiding moesten een donkere kamer binnengaan, waar de vechtsporter hen zwaar mishandelde. Dat meldt Nieuws.nl. De slachtoffers hebben een klacht ingediend.

Een woordvoerder van de Politieacademie heeft het incident toegegeven, maar wil geen details kwijt omdat het onderzoek nog loopt. Volgens bronnen van Nieuws.nl liep een van de studenten twee gebroken ribben op, een ander een gebroken kaak en de derde student een hersenschudding.

De bokser zou zijn doorgegaan terwijl de studenten op de grond lagen. Bij de 'training' zouden sommigen het bewustzijn zijn verloren.

Onverwacht geweld

Het gaat volgens Nieuws.nl om K1-kickbokser die door de Politieacademie is ingehuurd. Het is niet duidelijk of hij instructies van de Politieacademie opvolgde of zelf is doorgedraaid. De bokser is niet opgepakt.

Bij de oefening moesten toekomstig agenten leren zich te verweren in onverwachte geweldssituaties. De 'trainingsmethode' zou na het incident niet meer gebruikt worden.

Aftreden bestuur

Het onderzoek naar de training is waarschijnlijk half oktober afgerond, aldus de woordvoerder van de Politieacademie. Het incident zou hebben plaatsgevonden kort voordat het College van Bestuur van de academie werd vervangen, begin april van dit jaar.

De woordvoerder zegt dat er geen verband is tussen de mishandeling en het aftreden van het bestuur. De top van de academie stond al een tijd onder druk vanwege een vertrouwenscrisis. Het bestuur zou onder meer niet reageren op klachten en niet in staat zijn problemen op te lossen die bij de Politieacademie spelen.