Agenten lossen waarschuwingsschot bij aanhouding bij ziekenhuis

Agenten hebben woensdagavond bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam een gewonde man en drie vrouwen aangehouden na een melding over een schietpartij op de Beukendaal in Rotterdam-Zuid.

Waarschuwingsschot

Rond 18.15 kreeg de politie de melding dat er daar schoten waren gehoord. Ter plaatse troffen ze niemand aan. Vrij snel daar kregen zij informatie dat er een gewonde man in een auto onderweg was naar het Ikazia Ziekenhuis. Agenten vonden de auto bij het ziekenhuis. Terwijl ze onder schot werden gehouden werden de inzittenden gesommeerd uit de auto te stappen. Agenten losten een waarschuwingsschot omdat er niet meteen werd geluisterd.

Vrouw

Een 30-jarige gewonde man uit Rotterdam en drie vrouwen (23, 24 en 26 jaar) zijn aangehouden. De rol van de vrouwen wordt onderzocht. De man kreeg direct zorg in het ziekenhuis.

Op de Beukendaal stelde de forensische opsporing sporen veilig. Er zijn meerdere hulzen gevonden en een inslag in een auto.  De politiehelikopter ondersteunde het onderzoek vanuit de lucht bij het zoeken naar daders en het maken van foto’s voor het verdere onderzoek. Ook een speurhond  hielp mee in het zoeken naar sporen.

De politie doet verder onderzoek naar wat zich exact heeft afgespeeld op de Beukendaal en hoeveel personen er precies betrokken waren. De politie is nog op zoek naar andere betrokkenen en zoekt getuigen.Er worden camerabeelden in beslag genomen en bekeken.