‘Agenten misdroegen zich bij doorzoeking’

Bij een doorzoeking van een woning van een verdachte is door camera’s geregistreerd dat twee agenten zich misdroegen. Agenten hadden camera’s in het huis uitgezet maar een verborgen camera over het hoofd gezien. Dat zegt de advocaat van de verdachte in het Algemeen Dagblad.

Effe doen

Acht agenten deden in mei een doorzoeking in een drugsonderzoek. In de betreffende woning in Rotterdam-IJsselmonde werd inderdaad een hoeveelheid drugs gevonden. De 37-jarige bewoner moet waarschijnlijk de woning door de drugsvondst verlaten.

‘De agenten namen blikjes Red Bull en cola uit de ijskast, vertelde de man aan het AD. ‘Ze pakten geld dat in mijn huis lag en zeiden: “da’s effe lekker”‘.

Zijn vrouw werd aangehouden. ‘We zullen haar effe doen op het bureau’, zei de een agent over haar. De ander antwoordde: ‘nee dat hoeft niet, want ze heeft geen make-up op’.” Op camerabeelden zou ook te zien zijn dat de agenten zwaaien met de vibrators van de vrouw. Aldus de verdachte.

Geld

Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat agenten ‘ontoelaatbaar gedrag’ hebben vertoond door blikjes uit de koelkast te pakken. De twee worden overgeplaatst.

Volgens de advocaat van de man is bij de inval 2.500 euro meegenomen door de agenten en staat dat geld niet op de lijst met in beslag genomen goederen die altijd wordt gemaakt bij huiszoekingen.