Agenten vervolgd om doodschieten Rotterdammer

Justitie moet twee agenten gaan vervolgen die in april 2013 kogels afvuurden op Rotterdammer Mike Stok (29). Het AD schrijft dat het gerechtshof in Den Haag dat heeft beslist in een zogeheten artikel 12-klacht. Stok raakte dodelijk gewond.

Stadsbeheer

Eerder had het Openbaar Ministerie besloten om de agenten niet voor de rechter te dagen. Het OM vindt dat de twee juist hebben gehandeld. Op zondag 7 april in de Fazantstraat schoten de twee agenten op Stok nadat deze ruzie had gemaakt met twee medewerksters van Stadsbeheer.

Hondjes

Die hadden Stok aangesproken op zijn loslopende honden. De woordenwisseling die ontstond dreigde te escaleren en de politie werd gebeld. Stok rende zwaaiend met een wandelstok weg. De agenten dachten dat Stok een samuraizwaard in zijn hand had. Daarom trokken ze hun  vuurwapen en schoten twee kogels af. Eén trof Stok in de rug.

Tevreden

Advocaat Sander Janssen is tevreden over het besluit van het hof. ‘Als je onder de omstandigheden waarin een burger bij je wegloopt en geen gevaar voor anderen is in de rug doodschiet, moet je daar verantwoording voor afleggen’, zei hij tegen het AD.