Ajax Hooligan kwam voor in drugsonderzoek

De gisteren neergeschoten Ajax-hooligan Sven Westendorp was verdachte in een groot onderzoek naar Ajax-fans die in drugs handelden, aldus Het Parool. Hij werd gisteren door een onbekende opgewacht bij zijn woning in Slotervaart. Vannacht was zijn toestand nog zorgwekkend. Volgens Het Parool deed in het milieu het verhaal de ronde dat Westendorp informant van de politie was geweest, maar is daarvoor ‘geen enkel bewijs’. Toch is zelfs maar een gerucht hierover wel gevaarlijk.

(foto AT5 / Gespot)

De politie kwam in 2009 een drugsnetwerk op het spoor dat handelde in hard- en softdrugs en ook wietplantages uitbaatte. In Amsterdam-Nieuw West en Diemen werden vier plantages geruimd. In het onderzoek kwamen valse loonstroken voor van de bedrijven Ticket Unlimited en AFCA, die eigendom zijn van Westendorp. Met die documenten konden de verdachten dure woningen huren. 

Volgens Het Parool leidde dat onderzoek naar D. van der E. en diens vriendin Tamara F. uit de Amsterdamse buurt De Pijp.  

Sven Westendorp kwam weliswaar prominent voor in het dossier maar werd niet gearresteerd. ‘Ingewijden’ die de verslaggever sprak zeggen dat dit niet te maken heeft met zijn eventuele rol van informant maar komt doordat er geen bewijs was dat hij te maken heeft met de valse loonstroken. Er werken ook meer mensen bij zijn bedrijven en de loonstroken kunnen ook vervalst zijn geweest.

Westendorp is formeel nog wel verdachte in de Ajax-drugs-zaak. Hij is onlangs gehoord als getuige maar zei niets omdat hij zich beriep op zijn verschoningsrecht.

Sander Janssen is advocaat van Westendorp: ‘Dat alweer wat oudere verhaaltje dat hij een snitch zou zijn (een verrader) is een volkomen achterhaald broodje aap’

De verslaggever van De Telegraaf was op bezoek in straat waar de aanslag plaatsvond. Westendorp woonde daar met zijn vrouw en twee jonge kinderen. Buurtbewoners zouden ‘argwaan’ tegenover het gezin hebben gehad. ‘Het is een huurhuis, waarom zijn er dan rondom luiken geïnstalleerd? Ik vind dat vreemd’, liet een buurtbewoner aan de krant weten. Een overbuurvrouw: ‘Die luiken zitten ook bijna altijd dicht.’

Zie ook:

Ajax-dealers blijven vastzitten 

Lid harde kern Ajax opgepakt 

‘Ajax fans blijken coke-dealers’