Ajax-hooligan hoeft niet in de cel

Het voormalige kopstuk van de harde kern van Ajax, Martin van de P. (alias Polletje) heeft voor wapenbezit een celstraf gekregen die gelijk is aan zijn voorlopige hechtenis, aldus Het Parool.

Zwembadje

De 53-jarige Van de P. had in juni een pistool met verlengd magazijn voorhanden. De politie deed een inval bij Van de P. na een tip van de criminele inlichtingendienst. Van de P. krijgt nu 69 dagen cel en een werkstraf van 240 uur. Hij verklaarde dat hij het vuurwapen bewaarde voor een (onbekend gebleven) vriend.

Tijdens de inval zat Van de P. in een opblaaszwembadje in zijn tuin en gooide hij het wapen over de schutting naar de buren. De politie vond het daarna toch.

F-side

Van de P. zat vijftien jaar cel uit voor het doodschieten van vier mannen in seksclub Esther in Haarlem in 2000. Daarna volgden straffen voor vuurwapenbezit en geweldszaken. Hij ontsnapte aan de dood in 2012. Hij was aanwezig toen onbekende schutters Remko Hillegers doodschoten in Badhoevedorp.

Vorig jaar kwam aan de invloedrijke positie van Polletje binnen de F-side een einde toen hij werd neergeslagen door een andere hooligan.

Onderzoek naar rol “Polletje” bij Ajax

Vuurwerk: onderzoek betrokkenheid “Polletje”