AK-47 en coke onder Rotterdams keukenblok

Een onderzoek naar drugs heeft afgelopen woensdag in Rotterdam geleid tot de vondst van cocaïne, XTC en automatische vuurwapens waaronder een Kalashnikov. Het onderzoek werd gestart na een melding dat er vanuit een woning in Rotterdam-Zuid drugs zou worden gedeald.

Blokken coke

Tijdens een doorzoeking vond de politie onder het keukenblok het automatisch wapen met twee patroonhouders erbij. In de kussens van de bank lag ruim vijfduizend euro contant geld verstopt. Er wordt ook nog een pistool met geluidsdemper aangetroffen. In het huis lag ook een drugspers en meerdere stempels die gebruikt kunnen worden om logo’s op blokken drugs te drukken.

Man en vrouw

Een 30-jarige vrouw die tijdens het onderzoek van de politie in de woning aanwezig was is aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit en handel in drugs. Een 30-jarige man werd op een andere locatie aangehouden. Beiden verdachten zitten nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang. Er zal onder meer gekeken worden naar de herkomst en eventueel gebruik van de vuurwapens.