Akkoord over politie-CAO

De politiebonden hebben een akkoord bereikt met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie over de CAO. De politie voerden de afgelopen maanden actie omdat ze onder meer een hoger loon wilden. Het akkoord wordt nog door de vakbonden voorgelegd aan de leden.

De politie krijgt in de komende drie jaar steeds 6,5 procent loonsverhoging, meldt persbureau ANP. Daarnaast is het idee om agenten een beperkt aantal vrije weekenden te geven van tafel. De afgelopen jaren kregen de agenten geen loonsverhoging.

Eerder bod van 5 procent afgewezen

In november werden de onderhandelingen weer opgepakt, nadat die maandenlang hadden stilgelegen. In de tussentijd werd er flink gedemonstreerd door agenten: er werden minder boetes uitgedeeld, bij meldingen die geen spoed hadden werd er niet uitgerukt en er werd actiegevoerd tijdens voetbalwedstijden, waardoor sommige wedstrijden niet door konden gaan.

Het kabinet bood eerder een verhoging van vijf procent, maar dat werd door de bonden afgewezen omdat het een sigaar uit eigen doos zou zijn. Het geld zou worden weggehaald bij de pensioenen.