Al elf aanhoudingen groot witwasonderzoek

De politie heeft inmiddels al elf aanhoudingen verricht in een groot witwasonderzoek waarvoor op dinsdag 13 mei verschillende invallen zijn gedaan. Destijds zijn er vier verdachten aangehouden, maar de teller staat nu al op 11. Deze en vorige week zijn nog eens vier verdachten aangehouden.

Drie vrouwen

Onder de nieuwe aanhoudingen bevinden zich drie vrouwen uit Leeuwarden (38, 60 en 64 jaar) en een 32-jarige man uit IJsselstein. Ze worden allemaal verdacht van –medeplichtigheid aan- het witwassen van crimineel geld en/of deelname aan gelegenheidsstructuren die het witwassen van crimineel geld mogelijk maken.

Hoofdverdachten

De twee mannelijke hoofdverdachten van 34 en 47 jaar uit Leeuwarden zitten nog altijd vast. Net als de 38-jarige vrouw die donderdag is gearresteerd. Tijdens de invallen op 13 mei zijn onder andere €150.000,- cash geld, voor €250.000,- aan liquide middelen, een Aston Martin met waarde van €380.000,- en twee boten in beslag genomen.

Aangezien het onderzoek nog in volle gang is, worden er nog doorzoekingen van panden gedaan. De politie sluit daarom niet uit dat er nog meer verdachten aangehouden zullen worden.