Alweer pand beschoten in Amsterdam

Restaurant Porto Marina aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam is naar alle waarschijnlijkheid vannacht beschoten. De beschieting zou afgelopen nacht om 02.50 hebben plaatsgevonden. Het is het zoveelste incident in de straat waar eerder ook al winkels werden beschoten en explosieven werden gevonden. 

In augustus ontplofte er een explosief bij restaurant Marovaan in de Johan Huizingalaan. Eerder die maand werd bij een schoonmaakbedrijf een granaat gevonden. Het pand werd ook met 27 kogels onder vuur genomen. Ook werd er in diezelfde week een interieurwinkel beschoten.

Poging doodslag

Mohammed B., de eigenaar van het schoonmaakbedrijf, werd tweemaal vervolgd voor gewelddelicten en bedreiging. Hij was verdachte van een poging tot doodslag in Amsterdam. De 36-jarige Mohammed B. is eigenaar van een reeks panden in Amsterdam (Nieuw) West. In één van zijn panden zit het bedrijf Tanjab Holding, uitbater van broodjeszaak Tropicana in de Jan Evertsenstraat. Daar werd eerder een handgranaat aan de deurklink gevonden.

Burgemeester Halsema sloot het schoonmaakbedrijf in de Johan Huizingalaan nadat het was beschoten. Het is onduidelijk of Porto Marina een zelfde lot wacht.

Zie ook:

Vermoedelijke vluchtscooter aanslag gevonden

Explosief op straat in Amsterdam

Explosief ontploft in Amsterdam-West (VIDEO)