Albanees en Belg veroordeeld voor doodschieten Soufian Lahnstein

Nadat één verdachte in 2015 al in Albanië werd aangehouden zijn dinsdag Perparim S. (39) en Mario Z. (64) veroordeeld tot 16 jaar cel voor het doodschieten van Soufian Lahnstein (28) uit Meerssen op 1 december 2013 op de Oeverwal in Maastricht. Het Openbaar Ministerie had 18 jaar cel geëist.

Heroïne

De twee verdachten gingen op de avond van 1 december 2013 per trein naar Maastricht met de bedoeling om Lahnstein, een drugsdealer, te rippen, aldus de rechtbank in Maastricht. Ze stapten bij hem in de auto en aangekomen op de Oeverwal werd hij met een pistool op zijn hoofd geslagen. Buiten de auto ontstond vervolgens een schermutseling waarbij volgens de rechtbank door Z. is geschoten. Lahnstein werd geraakt in zijn zij. Toen hij probeerde weg te vluchten en om hulp riep, werd hij door S. op korte afstand van achter beschoten en opnieuw in de romp geraakt. De twee lieten het slachtoffer achter en gingen er met zijn auto met daarin heroïne vandoor. Lahnstein overleed aan de gevolgen van de twee schotverwondingen. De rechtbank vindt dat beroving en doodslag (gekwalificeerde doodslag) is bewezen.

Verklaringen

Soufian Lahnstein

S. komt uit Albanië en Z. uit Luik. De twee verdachten hebben elkaar op de zitting als schuldige aangewezen. De rechtbank zegt daarom zeer behoedzaam te moeten zijn bij de weging van hun verklaringen voor het bewijs en richt zich daarom op andere bewijsmiddelen.

De rechtbank komt tot de veroordeling op basis van sporenonderzoek, getuigenverklaringen en camerabeelden. De rechtbank stelt vast dat beide verdachten ieder op een moment hebben geschoten en acht ze even schuldig.

Zie vonnis 1 en vonnis 2.

Zie ook:

Maastrichtse moord waarschijnlijk opgelost (VIDEO)