Albanees met doorgeladen vuurwapen aangehouden in Breukelen

Dankzij een tip van een oplettende buurtbewoner van het Glaskruid in Breukelen, heeft de politie donderdag 5 december rond 17.30, een 27-jarige Albanees aan kunnen houden en een vuurwapen in beslag kunnen nemen. Bij de aanhouding zijn door een politieagent waarschuwingsschoten gelost.

De buurtbewoner had al 2 dagen een auto langzaam door de wijk zien rijden. In die auto zaten twee mannen. De buurtbewoner gaf dit door aan de politie. Agenten gingen toen naar het Glaskruid om poolshoogte te nemen, Daar zagen zij de auto staan. De agenten spraken de inzittenden van de auto aan en vroegen hen waarom ze in de wijk rond reden. Op dat moment zag een van de agenten een pistool bij de personen in de auto.

Achtervolging

Nadat de 2 mannen uit de auto hadden weten te komen, zetten de agenten de achtervolging in.  Om de verdachten tot stoppen te dwingen werden waarschuwingsschoten gelost. Hierop kon een van de beide mannen worden gearresteerd. Het vuurwapen dat in de auto lag, werd in beslag genomen. Het bleek te gaan om een doorgeladen vuurwapen.