Albanees vast voor Rotterdamse duo-moord

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zegt dat er recent een man is aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij in Rotterdam-IJsselmonde vijf jaar geleden waarbij twee Albanese broers om het leven kwamen. De verdachte is een 30-jarige Albanees.

Turkije

De schietpartij gebeurde in een woning aan de Bovenstraat. De verdachte is ‘medio januari’ aangehouden in Frankrijk, terwijl hij van Turkije naar Frankrijk reisde. Hij wordt ervan verdacht de chauffeur te zijn die in 2015 de verdachten van en naar de Bovenstraat heeft gereden.

Drugs

Op 15 januari 2015 kreeg de politie een melding van een schietpartij in Rotterdam-IJsselmonde. Ter plaatse bleek er geschoten te zijn. In de woning aan de Bovenstraat werden twee dode mannen aangetroffen. Er bleek flink gevochten te zijn en er lagen hoeveelheden drugs in de woning.

Na de schietpartij is er één verdachte aangehouden, dat was een destijds 28-jarige man uit Albanië. Het OM eiste in 2016 een gevangenisstraf van 20 jaar wegens dubbele moord. Maar de man werd door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken voor moord, en wel veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor drugs- en wapenbezit.

Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen het vonnis. Dat beroep zou vorige week dienen bij het gerechtshof, maar dat is uitgesteld door de aanhouding van deze tweede verdachte.

De nieuwe verdachte is dinsdag 11 februari voorgeleid en zit voorlopig nog vast.